• pagetitle pagetitle pagetitle

Bleken

De kleur van uw tanden en kiezen is erfelijk bepaald, maar kan onder andere door voedingsstoffen en ouderdom veranderen. Tanden en kiezen kunnen enkele tinten lichter worden gemaakt door ze te bleken. Dit kan goede resultaten opleveren. Het bleekresultaat is afhankelijk van de oorzaak van de verkleuring. Uw behandelaar kan u hierin adviseren. Na een paar jaar krijgt de tand of kies meestal ook weer de oorspronkelijke kleur terug. Het drinken van veel koffie en wijn, maar ook roken versnellen dit proces. Restauraties als vullingen of kronen bleken niet. Vullingen kunnen eventueel na het bleken vervangen worden door een lichtere tint vulling.

Bleken kan voor verhoogde gevoeligheid van de tand of voor pijnlijk tandvlees zorgen. De mate van gevoeligheid verschilt per persoon.

In onze praktijk werken we voornamelijk met de thuisbleekmethode. Hiervoor maakt de tandarts of mondhygiëniste een afdruk van uw gebit. Op basis daarvan maakt de tandtechnicus een doorzichtige kunststof lepel. Deze krijgt u met de bijbehorende bleekgel en duidelijke instructies van uw tandarts mee naar huis. De lepel met bleekgel wordt een aantal dagen een aantal uren per dag gedragen.

Indien 1 tand of kies erg verkleurd is na een wortelkanaalbehandeling kan deze van binnenuit gebleekt worden. Na het verwijderen van de aanwezige vulling wordt voor een bepaalde tijd bleekgel ingesloten met hoge concentratie bleekmiddel en zullen dit verversen tot het gewenste resultaat is bereikt. Na verwijdering van de bleekgel wordt dan de nieuwe blijvende vulling aangebracht.

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.