• pagetitle pagetitle pagetitle

Kindertandheelkunde

Kinderen zien wij graag vanaf jonge leeftijd, het liefst vanaf ca. 2 jaar. Het kind kan dan wennen aan de tandarts en wij kunnen van jongs af aan het poetsen bijsturen en voorlichting geven over bijvoorbeeld voeding. Tijdens de periodieke controles besteden we ook aandacht aan het wisselen en de kaakgroei. Hiervoor wordt indien nodig een overzichtsröntgenfoto gemaakt.

Als het nodig is kunnen we de (blijvende) kiezen sealen. Er wordt dan een laklaagje in de groeven van de kiezen aangebracht om de groefjes minder diep te maken. Door het groefje minder diep te maken zal het schoonhouden van deze groeven makkelijker zijn en wordt de kans op een gaatje in deze groeven kleiner.

Als er toch een gaatje is ontstaan, zullen we uitleg geven over de behandeling en het kind laten wennen. Mogelijk moet u meerdere malen terug komen voor het gaatje echt is gerepareerd. Zo proberen wij er voor te zorgen dat het kind geen angst ontwikkelt. Laat tijdens de behandeling zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes, zoals: “Je voelt er niets van”. Als het dan toch pijn doet, kan uw kind zich verraden voelen. Soms kan de tandarts aan de ouders verzoeken om in de wachtkamer plaats te nemen. Zo verloopt de samenwerking tussen kind en tandarts vaak beter. Als u zelf erg angstig bent, merkt uw kind dit vaak. Kijk of iemand anders met uw kind mee naar binnen kan, of neem zelf plaats in de wachtkamer.

Indien behandeling bij ons in de praktijk onverhoopt niet gaat, kunnen wij uw kind verwijzen naar een gespecialiseerde kindertandarts.

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.